Category Archives: Uncategorized

Veiledning til fagbrev i sikkerhetsfaget

Category : Uncategorized

Forberedt as åpner opplæring for vektere som har erfaring fra vekteryrket og ønsker å ta fagbrevet. Vi har kalt vår opplæring «Hele veien til fagbrevet», som gjenspeiler at vår opplæring er på individnivå og følger deg hele veien frem til fagprøven.

Veien til fagbrevet som privatist består av en 5 timers eksamen for å kvalifisere deg til å melde deg opp til fagprøven.

Se mer her http://forberedt.no/?page_id=1244


Godkjent Testsenter

Category : Uncategorized

I starten av juni ble Forberedt as godkjent testsenter hos Norsk Test. Vi kan avholde eksamen for båtførerprøven.Første kurs i høst: veiledning til fagprøven

Category : Uncategorized

Vi starter høsten tidlig, og setter i gang med ei helg for de som er klar for å melde seg opp til fagprøven i sikkerhetsfaget.

Se mer her: Fagprøveveiledning

Om du kjenner noen som kunne trenge litt hjelp, her en flyer du kan laste ned og dele: fagprøvesamling


Nye pengesedler i morgen

Category : Uncategorized


I morgen kommer ny seddelserie fra Norges Bank. Først ut er 100- og 200-kronersedler.

SE – VEND – KJENN

De nye sedlene har høyere sikkerhet. For deg og meg betyr det at vi må vite hva vi skal se etter.

Hvorfor skal vi få nye sedler

Når du mottar eller gir fra deg en norsk seddel, skal du alltid være trygg på to ting: Seddelen er ekte, og den er verdt sin pålydende verdi. Det er Norges Banks ansvar å ivareta denne tryggheten.

http://www.norges-bank.no/Sedler-og-mynter/Ny-seddelserie/


Er du sikker, trygg, forberedt?

Category : Uncategorized

Trygghet handler ofte om en følelse. Vi er trygge i Norge fordi vi har noen som passer på oss. Myndigheten tar vare på oss som innbyggere gjennom å ha et velfungerende politi, brann- og redningsetat og helsevesen. Om vi skulle føle tryggheten truet, kan vi ringe nødnummer (112, 110 eller 113) og komme i kontakt med noen som har det som jobb å gi oss trygghet.

Sikkerheten i landet gjør at vi føler oss trygge. Sikkerheten er i vare tatt gjennom risikovurderinger. Vi har alle hørt PST sin trusselvurdering som oppdateres når det er behov, minst en gang i året. Andre som vi ikke hører så mye til er NSM, FFI, FO-E sammen gjør det det mulig for politikere å ta besluttninger for Norges sikkerhet.

Å være forberedt handler om en mental instilling til at hverdagen kan gå utenom normalen. Myndighetene har gitt oss nettsiden sikkerhverdag.no Jeg mener det er et godt tilskudd.

Forberedt as tar mental bevisthet videre og gjør deg mer forberedt gjennom trening og utstyr. Når hendelsen inntreffer rekker du kanskje ikke finne ut hvordan. En katastrofe er som regel sammensatt av flere uønskede hendelser

Forberedt før krisen – krisen håndteres